Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja
Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin"
 
Vijesti - crna kronika

 Iz lokomotiva u Kninu ukrali 18 tisuća litara dizela - 08.veljača 2013
  Načelnik Ivica Kostanić na današnjoj konferenciji za medije / Nikša
Šibensko-kninska Policijska uprava prekinula je seriju krađa dizelskog goriva iz lokomotiva vlakova na peronu u Kninu razotkrivanjem šestorice muškaraca u dobi između 40 i 48 godina, četvorice iz Knina te jednog iz Promine i jednog iz Benkovca.

Oni su u više navrata tijekom posljednjih pet godina iz spremnika lokomotiva vlakova Hrvatskih željeznica krali gorivo otuđivši sveukupno 18 tisuća litara dizela vrijednog oko 130 tisuća kuna.

Krali su uglavnom u noćnim satima i to po 100 do 150 litara goriva koje su onda prodavali. Dva puta ih je u krađi zatekao 40-godišnji zaštitar jedne zagrebačke tvrtke koji je čuvao pogon no, umjesto prijave kradljivaca, omogućio im je nastavak započete rabote, a zauzvrat je zadržao dio plijena.

Počinitelji su osumnjičeni za dvije teške krađe i tri krađe goriva na štetu Hrvatskih željeznica te dva prikrivanja kaznenih djela.

Istraga je još u tijeku, a kako je istaknuto na konferenciji za novinare u PU šibensko-kninskoj, izjave su uzete i od osoba koje su kupovale ukradeno gorivo.

Protiv jednog od njih, 27-godišnjaka iz Knina, podignuta je kaznena prijava jer je prikrio kazneno djelo. Osumnjičena šestorka će se u redovitom postupku braniti sa slobode.sl.dalm.
   Vijesti

 U sudaru u Kninu šestero ozlijeđenih - 04.listoapd 2012
  KNIN, 4. listopada 2012. (Hina) - U sudaru koji se dogodio noćas u 1,10 sati u Kninu teško je ozlijeđen 20-godišnjak iz Novigrada Podravskog, a još pet osoba je lakše ozlijeđeno, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava (PU).

Prometna se nesreća dogodila na raskrižju, kada 26-godišnji vozač "fiat punta", šibenskih registracijskih oznaka, nije propustio sva vozila koja su se kretala po cesti s prednošću prolaska, te je udario u "golf" koprivničkih oznaka, koji je u alkoholiziranom stanju vozio 22-godišnji Kninjanin.

Protiv 26-godišnjeg vozača iz Knina bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, dok će protiv 22-godišnjaka biti podnesen optužni prijedlog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ozlijeđeni 20-godišnjak je zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

   Vijesti

 U polju kod Gračaca ubijen 38-godišnjak - 11.srpanj 2012
 
ZADAR, 11. srpnja 2012. (Hina) - Vatrenim oružjem sinoć je oko 19,30 sati u polju u Maloj Popini kod Gračaca ubijen 38-godišnji muškarac, a policija je na mjestu događaja uhitila 41-godišnjaka zbog sumnje da je počinio ubojstvo.

Nakon kraće prepirke i fizičkog sukoba između 41-godišnjaka iz Knina i 38-godišnjaka iz Knina s boravištem na području Gračaca, 38-godišnjak je ubijen iz vatrenog oružja, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava.

Gračački policajci su 41-godišnjeg muškarca uhitili na mjestu događaja i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio ubojstvo, dodaje se u priopćenju.

Očevid je vodio Županijski državni odvjetnik iz Karlovca.
   Vijesti

 Materijalno-financijska pomoć obitelji Čulina - 07.lipanj 2012
  Zamolbu koju Vama dostavljam za materijalno-financijsku pomoć meni kao hrvatskom branitelju dragovoljcu Domovinskog rata i članovima moje obitelji je zadnje što sam mislio poslati, ali smatram da smo bili jedinstveni početkom Domovinskog rata i tada smo pomagali jedni drugima, pa stoga sam se javio za pomoć svima Vama. Želim Vama koji niste upoznati s mojim problemom reći slijedeće: Ja kao HRVI- iz Domovinskog rata sam se za stambeno zbrinjavanje obratio Ministarstvu branitelje za kredit prije 6. godina, od prošlog Ministra branitelja g. Ivića sam dobio negativno rješenje i ako sam ispunjavao sve uvjete za kredit. Sukladno Zakonu PHBDR člankom 36 i 37 nisam bivšeg Ministra sa odgovarajućom dokumentacijom zadovoljio. Ista stvar se nastavila i od dan ašnjeg Ministra Matića pa sam od pomoćnika Ministra g. Mikulića također dobio negativan odgovor / vezao se na rješenje Ivića /.U više navrata sam upozoravao resorna Ministarstva ,Vladu, Predsjednika RH na članak 57 USTAVA RH da sukladno tome članku ispunjavam/ju hrvatski branitelji sve Zakonske uvjete, ali što to vrijedi, ja i moja obitelj od početka 2010. godine živimo u ne normalnim uvjetima što nije dostojno čovjeku / čak sam kupio boce da bi imao obitelji kupiti kruh /. U obitelji imam suprugu koja ima tjelesno oštećenje organizma 80% i dvoje djece koji pohađaju školu.
Što vrijedi za njih / političke elite / što sam ja Predsjednik udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i dopredsjednik Zajednica udruga HBDRP RH. Izostavimo to što sa ja Predsjednik Udruge, njima ništa ne znači što sam ja dragovoljac Domovinskog rata prošao sva ratišta i to učestvovao u direktnoj borbi kao policajac, a oni koji danas sjede u Saboru, u Ministarstvima više od 80% nisu vidjeli rata, ali zato dostojanstveno danas žive oni a mi branitelji smo na prosjačkom štapu. Sukladno njihovom PLANU 21 koalicije po točci 13 isti nisu po tome ništa poduzeli a svima nama su obećali, pa tako ispadne samo ono obećanje ludom radovanje.
Da ne dužim više, ja VAS molim od srca kao prijatelje, kao suborce da u skladu sa Vašim financijskim mogućnostima pomognete meni i mojoj obitelji da savladam svoje probleme u kojima sam se našao tj. mi svi našli jer znam da nisam jedini koji teško živim i savladavam sve nedaće u koje nisam 1991.godine niti pomišljao da će do njih doći, ali samo radi toga što se političari ne žele ili neće malo više uključiti u psiho-socijalnu problematiku kod populacije koja je stvarala ovu državu, a najmanje je od te države dobila, ali su zato dobili oni: navesti ću primjer: Sanadera i dr. Ukradeš i nećeš odgovarati, a mi branitelji malo tražimo ali niti to malo ne možemo dobiti. Neka bude sramota Naslova / Predsjednika RH, Predsjednika Vlade,resornih Ministarstava i dr., od koji tražim pomoć od početka 2012.godine koja je izostala. Prijatelji, ja i moja obitelj 01 .06.2012.godine, moram napustiti stan u kojem privremeno stanujem i nemam kuda a nemam niti novaca za plaćanje režija, stanarine, nemam za plaćanje hrane, odjeće i obuće, pa sam ukoliko mi se ne pomogne od strane NASLOVA, odlučio sam da javno dam na prodaju svoj dio tijela / BUBREG /, za kojeg tražim 35.000,00 eura, da ako ga uspijem prodati svojoj obitelji napravim dom da ne žive na ulici. Moj tekući račun : 2340009-3213807925 koji je otvoren u Privrednoj banci , Poslovnica Nova Gradiška.
U prilogu ove zamolbe dostavljam Vama moje protestno pismo koje sam dostavio u ožujku 2012.godine svima a u svezi toga kako se jednom dezerteru, četniku koji je bio na drugoj strani, koji je pjevao četničke pjesme, stvarao pobunu na zapadnom djelu Slavonije a radi se o Smočilac Antonije danas živi u Beogradu. Pročitajte pa će Vam biti sve jasno, a ja ću ukoliko na ovu zamolbu ne bude reagirali predstavnici političke vlasti na čelu sa Predsjednikom RH i Predsjednikom Vlade, dana 31.05.2012.godine ispred kuće spomenutog Smočilca organizirati tiskovnu konferenciju i na taj način ću prosvjedovati, te postoji i mogućnost da štrajkam i glađu jer nemam više volje ni za što i ne mogu gledati kako se ponovno stvara Jugoslavija.
Unaprijed se svima zahvaljujem te ostajem pri osobitom poštovanju. Molim sve one koji imaju svoje stranice na internetu da ovu zamolbu sa prilogom stave na svoje stranice, te ukoliko sam nekome poslao više puta neka mi oproste.
UDRUGAMA PROISTEKLIM IZ DOMOVINSKOG RATA,DONATORIMA I SPONZORIMA
n/z Predsjedniku RH, Predsjedniku Vlade, Predsjedniku Sabora, resornim Ministarstvima,političkim strankama
U Novoj Gradiški, 28.05.2012.godine
Hrvatski branitelj: Zvonko Čulina

   Vijesti