Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja
Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin"
 
Vijesti - crna kronika

 VODEĆA kandidatkinja za gradonačelnicu Koelna izbodena nožem, teško ozlijeđena - 25.listoapd 2015
  NJEMAČKU ZGRANUO BESTIJALNI NAPAD Najpopularnijoj političarki Kölna manijak više puta zario nož u vrat
BERLIN - Vodeća kandidatkinja u utrci za gradonačelnika Koelna izbodena je nekoliko puta u vrat u subotu dok je sudjelovala u predizbornoj kampanji, rekla je policija.
   Vijesti
Više o tome

 Iz lokomotiva u Kninu ukrali 18 tisuća litara dizela - 08.veljača 2013
  Načelnik Ivica Kostanić na današnjoj konferenciji za medije / Nikša
Šibensko-kninska Policijska uprava prekinula je seriju krađa dizelskog goriva iz lokomotiva vlakova na peronu u Kninu razotkrivanjem šestorice muškaraca u dobi između 40 i 48 godina, četvorice iz Knina te jednog iz Promine i jednog iz Benkovca.

Oni su u više navrata tijekom posljednjih pet godina iz spremnika lokomotiva vlakova Hrvatskih željeznica krali gorivo otuđivši sveukupno 18 tisuća litara dizela vrijednog oko 130 tisuća kuna.

Krali su uglavnom u noćnim satima i to po 100 do 150 litara goriva koje su onda prodavali. Dva puta ih je u krađi zatekao 40-godišnji zaštitar jedne zagrebačke tvrtke koji je čuvao pogon no, umjesto prijave kradljivaca, omogućio im je nastavak započete rabote, a zauzvrat je zadržao dio plijena.

Počinitelji su osumnjičeni za dvije teške krađe i tri krađe goriva na štetu Hrvatskih željeznica te dva prikrivanja kaznenih djela.

Istraga je još u tijeku, a kako je istaknuto na konferenciji za novinare u PU šibensko-kninskoj, izjave su uzete i od osoba koje su kupovale ukradeno gorivo.

Protiv jednog od njih, 27-godišnjaka iz Knina, podignuta je kaznena prijava jer je prikrio kazneno djelo. Osumnjičena šestorka će se u redovitom postupku braniti sa slobode.sl.dalm.
   Vijesti

 U sudaru u Kninu šestero ozlijeđenih - 04.listoapd 2012
  KNIN, 4. listopada 2012. (Hina) - U sudaru koji se dogodio noćas u 1,10 sati u Kninu teško je ozlijeđen 20-godišnjak iz Novigrada Podravskog, a još pet osoba je lakše ozlijeđeno, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava (PU).

Prometna se nesreća dogodila na raskrižju, kada 26-godišnji vozač "fiat punta", šibenskih registracijskih oznaka, nije propustio sva vozila koja su se kretala po cesti s prednošću prolaska, te je udario u "golf" koprivničkih oznaka, koji je u alkoholiziranom stanju vozio 22-godišnji Kninjanin.

Protiv 26-godišnjeg vozača iz Knina bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu, dok će protiv 22-godišnjaka biti podnesen optužni prijedlog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ozlijeđeni 20-godišnjak je zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

   Vijesti

 U polju kod Gračaca ubijen 38-godišnjak - 11.srpanj 2012
 
ZADAR, 11. srpnja 2012. (Hina) - Vatrenim oružjem sinoć je oko 19,30 sati u polju u Maloj Popini kod Gračaca ubijen 38-godišnji muškarac, a policija je na mjestu događaja uhitila 41-godišnjaka zbog sumnje da je počinio ubojstvo.

Nakon kraće prepirke i fizičkog sukoba između 41-godišnjaka iz Knina i 38-godišnjaka iz Knina s boravištem na području Gračaca, 38-godišnjak je ubijen iz vatrenog oružja, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava.

Gračački policajci su 41-godišnjeg muškarca uhitili na mjestu događaja i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio ubojstvo, dodaje se u priopćenju.

Očevid je vodio Županijski državni odvjetnik iz Karlovca.
   Vijesti