Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja
Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin"
 
Vijesti


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/vijesti/inc/shows.inc.php on line 195
Položen temeljni kamen za crkvu Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta (FOTO) - 25.rujan 2011
Položen temeljni kamen za crkvu Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjetaKNIN, 25. rujna 2011. - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Kninu položila temeljni kamen za gradnju crkve Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta za što je vlada izdvojila 9,8 milijuna kuna inicijalnih sredstava.

Zajedno s premijerkom temljeni je kamen položio i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Željko Tolić, koji je i blagoslovio gradilište. Temeljni kamen s groba sv. Petra u Rimu blagoslovio je i darovao 1997. godine papa Ivana Pavao II.

"Izgradnju ove crkve držim kao simbol hrvatskog domoljublja", rekla je premijerka Kosor u Kninu istaknuvši da je taj grad simbol hrvatske pobjede te da iz povijesti hrvatskog naroda nikad i nitko neće izbrisati pobjedu u Domovinskom ratu izborenu nakon teških i krvavih dana i godina.

"Ovdje u Kninu također treba reći da nikome nećemo dozvoliti revidiranje naše povijesti niti umanjivanje naše pobjede jer smo upravo pobjedom u Domovinskom ratu i Oluji mi skršili zube velikosrpskoj politici Slobodna Miloševića", poručila je premijerka Kosor.

Provincijal fra Željko Tolić je u svojem obraćanju zahvalio Vladi RH na pomoći za izgradnju ove crkve u Kninu. Istaknuo je da je današnji dan, kada se polaže temeljni kamen za crkvu Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, povijesni dan za Knin.

S premijerkom Kosor u Kninu su bili i ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar obrane Davorin Božinović i ministar kulture Jasen Mesić.

Nakon Knina premijerka Kosor će u popodnevnim satima u mjestu Oćestovo posjetiti jednu obitelj čiji su objekti oštećeni prilikom nedavne eksplozije u vojnom skladištu Pađene.
Vijesti