Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja
Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin"
 
Vijesti


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/vijesti/inc/shows.inc.php on line 195
Kosor, Ivić i Đakić na Plitvicama odali počast Joviću - 01.travanj 2012

PLITVICE, 1. travnja 2012. (Hina) - Potpredsjednica Sabora Jadranka Kosor, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić, predsjednik Odbora za obranu Tomislav Ivić te nekoliko predstavnika braniteljskih udruga položili su danas uz spomenik poginulom redarstveniku Josipu Joviću vijenac i zapalili svijeće, u povodu 21. obljetnice akcije „Plitvice“.

Pošto je jučer bio veliki skup obilježavanja obljetnice na kojoj je bio i državni vrh predvođen predsjednikom Ivom Josipovićem, novinari su pitali Jadranku Kosor koji je razlog što je došla danas, a ne jučer. „Ovdje sam danas kao potpredsjednica Hrvatskog sabora jer ni ja ni predsjednici odbora Ivić i Đakić nismo dobili poziv za jučerašnji skup. Međutim to nije važno, mi smo ovdje jer osjećamo ljudsku potrebu i dužnost, a posebno Tomislav Ivić i ja, kao bivši ministri hrvatskih branitelja, da se poklonimo žrtvi Josipa Jovića koji je dao život za neovisnu, slobodnu i demokratsku Hrvatsku“, kazala je Kosor.

Dodala je da ovo mjesto na Plitvicama treba biti mjesto gdje ćemo uvijek jedni drugima reći da ćemo biti bolji, pametniji i raditi za dobrobit jedine nam Hrvatske. Na pitanje nije li se upravo zbog toga mogla izdići iznad činjenice da nije bila pozvana te svejedno doći jučer i pokloniti se braniteljskim žrtvama, Kosor je kazala: "Danas smo ovdje i ne znam zašto to pitate. Bitno je da smo došli i da ne zaboravljamo žrtve."

Predsjednik Odbora za obranu Ivić potvrdio je također da ga nitko nije pozvao na jučerašnji skup rekavši da je to sramota.

Predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić, koji je i predsjednik HVIDR-e, kazao je da se sada prvi put dogodilo da HVIDR-a nije pozvana, izrazivši uvjerenje da to nije slučajno.

Na novinarsko pitanje Jadranki Kosor ne osjeća li se izdanom zato što je gospićka udruga žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ jučer javno podržala kandidaturu Darka Milinovića za predsjednika HDZ-a, Kosor je odgovorila da nije danas došla na Plitvice da bi komentirala bilo koga od pretendenata na čelno mjesto HDZ-a, već da bi iskazala poštovanje i ljubav prema Josipu Joviću i svim drugim hrvatskim braniteljima.
Vijesti