Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja
Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin"
 
Vijesti

 Portali su kontrolirani, a "komentare" pišu svi- od "gnjida" do policijskih i inih doušnika! - 17.ožujak 2014
  Nema portala u Hrvatskoj koji nije kontroliran, kojeg se ne analizira.
To (među ostalim) prije svih navodno rade određene tajne i ine službe, koje imaju zadužene ljude i za ovakve stvari. Stoga se događa da na pojedinim portalima imate i propagandnih poruka "kao u priči" (baš kao i u dnevnim i tjednim novinama gdje se svakodnevno propagiraju također jedni te isti), jer jedan dio (svaka čast izuzecima) radi po principu- plati pa te nećemo blatiti. Kad ste primjerice čitali ili vidjeli neki negativni tekst o pojedinim najvećim hrvatskim tajkunima, ili o njihovom (kriminalnom) poslovanju?
   Vijesti
Više o tome

 NOVO-TKO-ZAGADUJE-RJECICU-ORASNICU-U-KNINU-LAZNE-OBJEDE-ILI-VIDLJIVA-TEHNOLOGIJA - 18.veljača 2014
  I tako redom od nebuloznih izjava do novinarskog neprofesionalizma...
.A sve se moglo odgonetnuti vrlo jednostavno samo da se imalo primarno osobne te potom kulture javne diskusije i otišlo u tamošnju prozvanu tvornicu DIV_TVIK i od stručnih osoba zatražilo spoznaje o tehnološkim pojedinostima koje kada se čuju i dobiju potvrdu, decidirano govore sasvim suprotno od izrečenih objeda..
   Vijesti
Više o tome

 Predstavljen projekt “Razvoj vještina POU Knin” - 02.veljača 2014
  Sve nazočne je prvi pozdravio gosp. Mato Milanović ispred POU Knin, a ispred institucije Grad Knin, kao partnera na projektu, gosp. Slaven Ivić, zamjenik gradonačelnice i koordinator na projektu.
   Vijesti
Više o tome

 Branitelj i ratni invalid prodaje bubreg jer nema od čega živjeti - 25.siječanj 2014
  Država mu je obećala građu za kuću ako kupi parcelu, pa montažnu kućicu... Nije dobio ništa od toga

Potpuno napušten od svih državnih institucija, umirovljeni hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata Zvonko Čulina (49) prodaje bubreg da bi preživio! Čulina je bio hrvatski policajac, već je štrajkao i glađu, a sada je, kaže, potpuno stjeran u kut pa jedino rješenje za svoje stambene i druge probleme vidi u prodaji dijela vlastita tijela. Nakon Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ‘91., dramatičan apel za spasovog Novogradiščanina i njegove četveročlane obitelji na rubu gladi uputila je i Hrvatska zora – stranka naroda.

Borba s birokracijom

– Ovakav socijalni položaj jednog neokaljanog i uglednog branitelja, kojemu su hrvatske institucije zadnjih 13 godina samo obećavale, krajnje je sramotan. Čovjek koji je u ratu proveo 1992 dana prisiljen je tražiti milostinju – ističe se u apelu.

Zvonko sa suprugom Željkom i dva sina, u dobi od 19 i 22 godine, godinama živi kao podstanar. Za svoj položaj krivi birokraciju s kojom se bori već četiri godine i koja ga je, kaže, zaboravila. Zahvaljujući dobrim ljudima iz dijaspore, Čulina je uspio kupiti građevinsko zemljište za podizanje vlastite kuće, za koju mu je država obećala građevinski materijal ako osigura parcelu. Sve je, međutim, ostalo samo na obećanju. Nije dobio ni obećanu montažnu kućicu, za koju mu je iz Ministarstva branitelja poručeno da ne ispunjava uvjete. Tako danas preživljava od donacija i skupljanja boca jer mu od 3600 kuna mirovine samo na stanarinu i režije odlazi 2000 kuna.

Dugovi rastu

– Supruga mi je teško bolesna i ovisna o tuđoj pomoći i njezi, pa se uz pozajmicu koju sam uzeo za zemljište i koju moram vratiti dugovi sve više povećavaju. U lipnju se moramo iseliti iz ove podstanarske kuće i ja ne vidim drugog načina da prehranim svoju obitelj osim da prodam bubreg – ističe Čulina.

Pisao je, kaže, na razne adrese, od Ministarstva branitelja do Ministarstva regionalnog razvoja, ali nikada nije dobio odgovor. Tvrdi kako se njegovo ponašanje prati i kako ga se nadzire na javnim skupovima jer se, kaže, boje da će nekoga ugroziti ili čak ubiti! Dodaje i kako su ga neopravdano optužili za razbijanje ćirilične ploče na pravoslavnom manastiru u Novoj Gradiški, iako je tog dana bio kod svog oca koji mu je poklonio drva za ogrjev jer ih sam ne može kupiti.

– Zbog oglasa o prodaji bubrega bio sam i na policijskom saslušanju. Kažu da je ljudske organe dopušteno poklanjati u humanitarne svrhe, ali ne i prodavati ih! Unatoč tome, ne odustajem od prodaje jer nemam izbora – kaže Čulina i dodaje kako je već imao nekoliko ponuda, ali se nije uspio dogovoriti o cijeni. Svi koji žele pomoći Zvonku mogu to učiniti uplatom na njegov tekući račun u Hrvatskoj poštanskoj banci IBAN:HR2523900013290146398, SWIFT: HPBZHR2X.
G.Š
   Vijesti
Više o tome