Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja
Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin"
 
Vijesti
 VALOVI MIGRANATA: Preko Bapske do 18 sati u Hrvatsku ušlo 8.100 migranata - 25.listoapd 2015
  OPATOVAC -I dalje traje velik pritisak izbjeglica i migranata na hrvatsku granicu kod Bapske preko koje, u zadnje vrijeme, dnevno prelazi između sedam i osam tisuća osoba kojima je jedini cilj doći do neke od zapadnoeuropskih zemalja, prvenstveno Njemačke, a u subotu ih je do 18 sati ušlo 8.100.
   Vijesti
Više o tome

 UDBINA MJESTO OD POSEBNOG PIJETETA, ILI UDBINSKO HRVATSKO PROLJEĆE - 19.travanj 2015
 
Da se je na Krbavskom polju, a podno Udbine 9. rujna 1493 godine odvila Krbavska bitka malo tko od Hrvata ne zna. U toj bitci Osmanlijama se suprotstavilo sve Hrvatsko plemstvo na čelu sa banom Mirkom Derečinom i sa oko 13.000 branitelja sastavljenih od vojnika, a većim dijelom od slabo naoružanih seljaka.
Porazom u bici na Krbavskom polju te 1493 godine dogodio se rasap u hrvatskom Kraljevstvu, naime ovom je bitkom Hrvatska izgubila svoje plemstvo i vojskovođe. Od tada u Hrvatskoj više ništa nije bilo kao prije.
U bitci protiv Osmanlija poginulo je oko 10.000 hrvatskih vojnika, a velik broj ih je bio i zarobljen. Na osnovu ove sve Hrvatske tragedije,a na ideju biskupa mons. dr Mileta Bogovića 2010 godine dovršena je crkva svih hrvatskih mučenika i stradalnika. Crkva je otvorena i blagoslovljena 11. Rujna 2010 godine.
Sve gore navedeno potaklo je građansku inicijativu, na čelu sa braniteljem i invalidom iz dom rata Mariom Adrinekom da se Udbinu proglasi mjestom od posebnog pijeteta. Stoga je pred prepunom dvoranom Kulturno informativnog centra u Udbini, a na inicijativu spomenutog branitelja i dragovoljca iz Dom rata Maria Adrineka održana tribina na temu Udbina mjesto od posebnog pijeteta.
Tribina je održana 16. travnja u nazočnosti osamdesetak građana hrvatske nacionalnosti. Po interesu tolikog broja građana hrvatske nacionalnosti, za spomenutu tribinu moglo se iščitati da ni danas Hrvatima na Udbini ne cvatu ruže.
Tribinu je otvorio sam inicijator Mario Adrinek sa uvodnim govorom nakon čega je riječ prepustio poznatom znanstveniku i povjesničaru prof. dr. sec Josipu Jurčeviću.Profesor Jurčević je u svojem opširnom izlaganju činjenično obrazložio sva više stoljetna stradanja Hrvata na ovim prostorima, a i šire, sa tim da se je naj više zadržao svojim izlaganjem na Krbavskoj bitci. Već samim stradanjem više od 10.000 Hrvata u Krbavskoj bici te 1493 godine, a od strane Osmanlija Udbina je zaslužila da se je proglasi mjestom od posebnog pijeteta.
U dijelu svojeg povijesnog izlaganja prof Jurčević dotakao se i ranije Hrvatske povijesti i stradanja Hrvata na Udbini 1942godine, a od strane četnika.
Te 1942 godine Hrvati sa Udbine su protjerani, a dijelom poubijani, da se više nikad ne bi smjeli vratiti na svoja vjekovna ognjišta . Sva ova kroz dugu povijest spomenuta stradanja Hrvata na Krbavskom polju i šire zaslužuju da Udbina bude mjesto od posebnog pijeteta istaknuo je prof Jurčević na kraju svojeg izlaganja.

   Vijesti
Više o tome

 15. siječnja 1992. godine Republika Hrvatska je međunarodno priznata - 15.siječanj 2015
  Na današnji dan, 15. siječnja 1992. godine Republika Hrvatska je međunarodno priznata od strane država članica Europske ekonomske zajednice, odnosno Europske unije.
Međunarodno priznanje Republike Hrvatske postupno je uslijedilo nakon njezina proglašenja neovisnosti 25. lipnja 1991. Istog dana razdruživanje je proglasila i Slovenija, a već idućeg dana novonastale države uzajamno su se priznale.
Kao prva međunarodno priznata država koja je priznala Hrvatsku ostat će zapamćen Island (19. prosinca 1991.), a istoga dana to je učinila i Njemačka, iako uz odluku da njezino priznanje na snagu stupa 15. siječnja 1992., zajedno s ostalim članicama Europske unije.
   Vijesti
Više o tome

 Priopćenje UHBDR91. - 23.studeni 2014
  Redatelj Kristijan Milić u subotu je u koprivničkom kinu Velebit primio "Veliku zlatnu plaketu" koju mu je za realizaciju ratnog filma "Broj 55", ali i kao hrvatskom branitelju, dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Priznanje mu je svečano uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je uz ostalo istaknuo da smo napokon, nakon dužeg vremena dobili istiniti i ratni spektakl kakav još Hrvatska nije vidjela.
   Vijesti
Više o tome

 Portali su kontrolirani, a "komentare" pišu svi- od "gnjida" do policijskih i inih doušnika! - 17.ožujak 2014
  Nema portala u Hrvatskoj koji nije kontroliran, kojeg se ne analizira.
To (među ostalim) prije svih navodno rade određene tajne i ine službe, koje imaju zadužene ljude i za ovakve stvari. Stoga se događa da na pojedinim portalima imate i propagandnih poruka "kao u priči" (baš kao i u dnevnim i tjednim novinama gdje se svakodnevno propagiraju također jedni te isti), jer jedan dio (svaka čast izuzecima) radi po principu- plati pa te nećemo blatiti. Kad ste primjerice čitali ili vidjeli neki negativni tekst o pojedinim najvećim hrvatskim tajkunima, ili o njihovom (kriminalnom) poslovanju?
   Vijesti
Više o tome

 NOVO-TKO-ZAGADUJE-RJECICU-ORASNICU-U-KNINU-LAZNE-OBJEDE-ILI-VIDLJIVA-TEHNOLOGIJA - 18.veljača 2014
  I tako redom od nebuloznih izjava do novinarskog neprofesionalizma...
.A sve se moglo odgonetnuti vrlo jednostavno samo da se imalo primarno osobne te potom kulture javne diskusije i otišlo u tamošnju prozvanu tvornicu DIV_TVIK i od stručnih osoba zatražilo spoznaje o tehnološkim pojedinostima koje kada se čuju i dobiju potvrdu, decidirano govore sasvim suprotno od izrečenih objeda..
   Vijesti
Više o tome